VERSLAG TDM1 OXACO vs GENT HAWKS

Oxaco BBC – Gent Hawks

Zaterdag 8/12/2018 – 20u45

Na het zware verlies in het bekertreffen van woensdag laatstleden tegen de basketprofessionals van de Spirous uit Charleroi was het zaak de puntjes thuis te houden. Die bekerwedstrijd hadden we afgedwongen, dankzij nota bene op verplaatsing bij de tegenstander van vanavond een terechte overwinning in de wacht te slepen (57 – 72). Terwijl bij de bezoekers Stijn Stevens terug was na kwetsuur, was dit bij de thuisploeg ook het geval voor CP7. Echter Jens en Bert zaten nog in de lappenmand. Coach Erik Rogiers begon de wedstrijd met Laurent Lhote, Joeri en Joren Vermoesen, Robin Mestdagh en Gregory De Pooter. Bij de collegejongens startte Coach Eddy Faus met Christopher, Sam, Nick, Jonas en Brecht. Lang geleden, dat we nog een foutloze start van de groenwitten gezien hadden. Alles lukte (4 op 4 driepunters van 4 verschillende spelers, twee op twee lay-ups en één op één vrije worp) en na 4 minuten stond er dan ook al een 17 – 4 op het bord. CP7 en Brecht moesten echter even later naar de bank met elk 2 persoonlijke fouten en werden vervangen door respectievelijk Mark De Meyer en Maarten Van Gelder. Bovendien begonnen de stroppen ook de weg naar de ring te vinden en wist Oxaco plots niet meer de vrije man te vinden, laat staan lay-ups of driepunters te maken. Maxime Verspeeteen kwam er dan in voor Joeri V., terwijl even nadien ook nog Stijn Stevens Robin Mestdagh kwam vervangen na zijn 2e persoonlijke fout en Joren V. werd vervangen door Rik Van den Berghe. Het was deze laatste, die de remonte van de Gentenaars nog meer kracht bijzette, door met een driepunter de stand op 20 – 17 te brengen op 30 sec van het einde van het 1e kwart, meteen ook de stand, waarmee dit kwart eindigde. Voor 3 punten er bij had de thuisploeg dus 5 minuten nodig gehad. Gelukkig begonnen zij het 2e kwart weer met 2 driepunters van respectievelijk Greg en Jonas gecounterd door een driepunter van Laurent Lhote, maar het was duidelijk, dat de jongens van Erik Rogiers meer moeite hadden om de verdediging van de thuisploeg te ontwrichten dan omgekeerd. Met nog 4 minuten te spelen voor het einde van de 1e helft, was er na een driepunter van Nick terug een “double digit” voorsprong (37 – 26), die nog verder werd uitgediept na gelukte vrije worpen van Mark en Jonas naar 41 – 28, ondanks dat Joeri V. nog tegen scoorde.

De tweede helft werd door #TEAMGREEN uitstekend ingezet en langzaam maar zeker werd de kloof uitgediept, tot ze halfweg het 3e kwart na een schitterende assist van Nick op een “trailende” CP7 de 20 punten bereikte (50 – 30). Weer stokte het spel in de 2e helft van dit derde kwart. Enkel CP7 (10 p in het 3e kwart) wist de aanvalsgolf van Gregory De Pooter, Laurent Lhote en Joeri Vermoesen nog enigszins op te vangen, maar toch naderden de Hawks tot op 12 punten, dankzij een driepunter van Joeri V., zodat dit kwart nipt verloren werd met 14 – 15 (tussenstand 56 – 43). In het 4e kwart gooide de bezoekende Coach zijn aanvalsplan om en werd de veel grotere Rik Van den Berghe uitgespeeld tegen Maarten Van Gelder aan de ene kant en Gregory De Pooter aan de andere kant van de ring. Dit kon de bezoekers terug brengen tot 57 – 48, maar de tegenzet van Coach Eddy Faus loonde direct en niet alleen in het verdedigende compartiment, want de ingebrachte Dieter zette nuttige screens en bij het afrollen werd hij gevonden door Sam, Mark en CP7. Op één van die acties, maakte de eerder genoemde Van den Berghe zijn 5e fout en kon hij de bank opzoeken. Gelukkig dat ook de steun van Brad Freeman, Joren Vermoesen, Stijn Stevens en de afstandsschutter Robin Mestdagh in aanval zo goed als onbestaande was, zodat de kloof halfweg het 4e kwart terug 16 punten bedroeg, na puike

aanvalsacties van Sam, Nick, Jonas en Greg, die enkel foutief konden worden afgestopt. Op ongeveer 2 min 30 sec van het einde van de wedstrijd gaf het scorebord een 24 punten voorsprong aan 73 – 49 dankzij 2 (van zijn 4) gelukte vrije worpen van de ingekomen Joppe Bouckaert. Joren V. mocht met 2 vrije worpen voor de een 4e kwart stand zorgen van 20 – 13. Op te merken waren de uitstekende 81,30% afwerking bij de vrije worpen (26/32) en de 50% bij de driepunters (9/18) van de thuisploeg.

Eindstand: 75 – 56.

Oxaco BBC Boechout A:

Lukas Van den Bogaert: DNP – CD; Nick Celis: 15 p/7 reb/5 ass/2 st/3 TO’s/5 uitgelokte fouten; Jens Hendrickx: gekwetst; Christopher Pegg: DNP – gewetst; Jonas Foerts: 12 p/8 reb/5 TO’s/2 uitgelokte fouten; Bert Van Den Broeck: gekwetst; Maarten Van Gelder: 3 reb/1 uitgelokte fout; Mark De Meyer: 3 p/7 reb/1 ass/2 TO’s/1 st/3 uitgelokte fouten; Gregory Nau: 8 p/2 reb/1 TO/2 st/1 uitgelokte fout; Joppe Bouckaert: 4 p/1 TO/2 uitgelokte fouten; Brecht Iliaens: 2 p/2 reb/1 TO/2 uitgelokte fouten; Sam Van Hoey: 13 p/7 reb/3 ass/ 1 TO/4 uitgelokte fouten.

Stats: 11/29 2p 43%; 9/18 3p 50%; 26/32 vw 81%; 10 off reb; 32def reb; 10 ass; 6 st; 17 TO’s; 19 PF’s

Zaterdag 1/12/2018 – 20u30

 

Attachment