Wedstrijdverslag Seniors A

Uitblinker Cedric Blanchart kan nederlaag niet vermijden bij Lommel: “In de tweede helft meer onze eigen nummertjes opgevoerd”

Het seizoen in Top Division One is gestart. Op de openingsspeeldag liet Oxaco de kans liggen om Lommel te verrassen. Het verloor met 83-74. Nieuwkomer Cedric Blanchart zag zijn prima wedstrijd niet beloond. Volgende week bekert Oxaco tegen Leuven Bears.

Oxaco keerde uit Lommel terug met een nederlaag: 83-74. Zonder Bert Van De Broek (rug) nam Cedric Blanchart de rol van zijn geblesseerde ploegmaat met glans over. Blanchart scoorde 21 punten, maar dat was niet genoeg om de nederlaag te vermijden. Pas in de slotminuut moest Oxaco de Limburgers laten gaan. Aan de rust (45-48) had de collegeploeg de wedstrijd in handen. “Voor de pauze verliep het inderdaad prima”, bevestigt Blanchart. “Verdedigend waren we misschien niet agressief genoeg, maar aanvallend ging de bal goed rond. Dat hebben we nagelaten in de tweede helft. We zijn meer onze eigen nummertjes gaan opvoeren. Dat zag je aan de lage score. Maar ook in de rebound lagen we onder.” Tot 76-74 bleef het spannend. Een gemiste kans dus voor de troepen van coach Steve Cornelis.

Gehoopt op eersteklasser Eind juli zat Blanchart nog zonder ploeg. Maar door het aandringen van Steve Cornelis en voorzitter Donald Vandael ging hij toch overstag. “Ik had nog gehoopt op een aanbod van een eersteklasser. Bij Limburg kon ik niet blijven”, zegt Blanchart. “Even ben ik gaan testen bij Bergen, maar na een gesprek met de clubleiding werd het snel duidelijk dat er weinig speelkansen in het verschiet lagen. Top Division One was dus het alternatief. Binnenkort verhuis ik naar het Antwerpse. Het is de bedoeling om nog een jaartje te gaan studeren.”

Leuven Bears Volgende week is het bekerweekend. Oxaco trok in de zestiende finales Leuven Bears. Een schitterende affiche, die het Capenberg Center moet doen vollopen. Cedric Blanchart voor dit duel motiveren, zal niet nodig zijn. De ex-speler van Limburg United is een Leuvenaar. “Het is nu aan ons om lessen te trekken uit deze nederlaag”, besluit Blanchart. “We gaan het Leuven proberen moeilijk te maken. Spelen we ons eigen spel, dan zal het publiek dat weten te appreciëren. Reclame maken voor de volgende thuismatch is de boodschap.”

Oxaco: Blanchart 21, Van Oosterwyck 14, Bouckaert 8, Van Hoey 6, Schepers 2, Verlinden 4, Van Den Hemel 19.

bron: Het Laatste Nieuws

zo 18/09 16u49, door

Oxaco BBC Alle rechten voorbehouden.