Wedstrijdverslag Seniors A

THISISBASKETBALL: verslag TDM1 OXACO - GEMBO

In een wedstrijd die de hele openingshelft dichtbij bleef, was het de thuisploeg Oxaco die tijdens de rust een kleine voorsprong nam en een voorsprong van 42-36 had.

Oxaco zette hun solide spel voort in de eerste minuut van de tweede helft en vergrootte hun voorsprong verder naar dubbele cijfers voordat Gembo reageerde met een eigen 0-6 run. Een technische fout van Gembo leek het momentum weer in het voordeel van Oxaco te veranderen toen ze met 6 weer omhoog gingen, maar het duurde niet lang. Van Den Hemel en Goetgeluck plaatsten weer een spurt voor Gembo en kwamen halverwege de derde gelijk met 53-53. Vanaf dat moment gingen beide teams heen en weer om uiteindelijk het derde kwart af te sluiten op de 64-65 score.

En toen kwam Gembo plotseling aan het rollen aan het aanvallende einde. Drieën van Van Den Hemel, Goethaert en Goetgeluck staken de bezoekers aan en weer een andere bucket door een sterk spelende Van Den Hemel bezorgde Gembo halverwege het laatste kwart een voorsprong van 9 punten (69-78). Vanaf dat moment was het vrijwel allemaal Gembo, want ze bleven opraken en sloten de wedstrijd af met de 81-97 overwinning.

Anthony Goetgeluck was de belangrijkste man voor de winnaars en onze Player of the Game toen hij eindigde met 25 punten, 5 assists, 4 steals en 3 rebounds. Laurens Van Den Hemel kwam door in de tweede helft en eindigde met 24 punten van de bank. Arno Mollekens (13 punten) en de goede oude Tomas Goethaert (11 punten) eindigden ook in dubbele cijfers, terwijl Bryan De Valck 8 punten en 11 rebounds toevoegde in hun seizoensopening.

Voor Oxaco was het Bert Van De Broek die een zeer sterke wedstrijd neerzette met 19 punten en 19 rebounds Double-Double. Nick Celis was ook omni-present met 18 punten en 7 assists. Mark De Meyer viel in met zijn eigen Double-Double en eindigde met 17 punten en 11 rebounds. Helaas kregen ze slechts 16 punten van hun hele bank (vergeleken met 44 bankpunten voor Gembo). Met dit verlies heeft Oxaco nu een 1-1 record op het seizoen. Bron: THISISBASKETBALL.WORLDtibtib

zo 11/10 20u41, door THISISBASKETBALL

Oxaco BBC Alle rechten voorbehouden.