STRIJD OM TOP 4 BARST LOS IN TDM1

Top Division Men One

Bij de Heren staan er voor de meeste ploegen nog vier of vijf wedstrijden op het programma. Hier lijkt de top 6 ook zo goed als vast te liggen, al is het nog niet helemaal zeker in welke volgorde.

Drie ploegen geraken vlak voor de Playoffs op kruissnelheid, met leider WaregemGent Hawks en Melco Ieper (respectievelijk 4,5 en 5 opeenvolgende zeges). De Antwerpse ploegen Gembo Borgerhout en Oxaco Boechout en Melsele-Beveren, uit het Waasland, hebben ook hun plek in de top 6 verzekerd. Met onder andere Waregem-Melco, Gembo-Oxaco en Gent-Melsele staan er nog een aantal interessante onderlinge duels op het programma, dus kan er nog heel veel gebeuren.

Net onder de top 6 lijken liefst vijf ploegen nog aanspraak te maken op de laatste twee Playoff-plaatsen, die op dit moment naar de Limburgse ploegen gaan, maar waarbij de ploegen eronder nog een match minder gespeeld hebben. Zo kunnen Lommel, Limburg United B, Spirou Basket B, Duva Gistel-Oostende en Royal IV Brussel nog allemaal in de Play-Offs terecht komen.

De laatste twee ploegen in het klassement zakken naar Top Division Two. Eerder gaf Fellows Ekeren al te kennen de A-ploeg uit Top Division One terug te trekken en met 3 zeges lijkt het sowieso één van de laatste twee plekken in te nemen. Verder heeft Basket Sijsele 3 zeges voorsprong op Antwerp Giants B, dat wel nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Kunnen de jonge Giants nog voor een mirakel zorgen of verzekert Sijsele het behoud?

bron: basketbalvlaanderen: www.basketbal.vlaanderen.be