U16 NET GEEN BELGISCH KAMPIOEN

 

De tweede finale die op het programma stond was deze bij de U16 jongens tussen Oxaco BBC Boechout en RBC Pepinster.

Beide ploegen begonnen met een hoog tempo aan de wedstrijd, maar het was toch Pepinster dat na 5 minuten kon uitlopen tot 7-16.
Na het eerste kwart stond het 19-28. Een sterke prestatie van Pepinster waar de volledig ploeg tot scoren kwam. Bij Oxaco was het vooral het trio Van Cleemput, Van Der Auwera en D’Haluin dat kon scoren.

RBC Pepinster kon met 10 punten voorsprong gaan rusten, Jimmy Walraff stond bovenaan de statistieken met 14 punten, 4 rebounds en 2 assists.

Ook na de rust kon Pepinster de 10 puntenkloof behouden. Uiteindelijk sloeg Oxaco er dan toch in de kloof wat te dichten door 2 driepunters kort na elkaar te scoren en kon zo terugkomen tot 41-49.
Na een buzzer beater van Dingemans kon Oxaco de laatste periode starten met een verkleinde achterstand van 5 punten, het stond 45-50.

Tijdens het laatste kwart kwamen de jongens van Oxaco terug tot op 3 punten. Met nog 1 minuut te spelen kon Oxaco tot op een gelijke hoogte komen 58-58. Pepinster toonde zich de laatste seconden van wedstrijd duidelijk de betere nam terug een voorsprong van 8 punten en nemen zo de Belgische titel mee naar huis.

bron: basket Vlaanderen

Oxaco U16

 

 

Attachment