Wedstrijdverslag Seniors A

NICK IN BASKET 360 OVER HET KOMENDE SEIZOEN

In basket 360 blikt Nick vooruit op het nieuwe seizoen en de beker van Belgie.

Oxaco Boechout speelt in de poulefase van de Beker van België tegen KB Gistel Oostende en Ninane.

“Toen ik jong was, keek ik meteen tegen welke eersteklasser we zouden kunnen uitkomen. Hoewel we met Oxaco twee keer enorm dicht bij een stunt kwamen, tot zelfs in de laatste minuut, neemt de interesse bij het publiek enorm af. Dat heeft hetzelfde gevolg bij mij. Je ziet al sinds 2012 geen enkele stunt meer. Dat was het jaar dat zowel Gembo met onder andere Loubry en mezelf en Houthalen met Mccollum, Westroll en een zeer jonge Van Wijn beiden twee wedstrijden wisten te winnen van een eersteklasser. Het nut is dus jammer genoeg echt beperkt. Je speelt als tweedeklasser ook telkens tegen de top zes wat het extra moeilijk maakt. Het gebrek aan vrije loting maakt hiervan een bekercompetitie met slechts kwart, halve finale en finale.”

“KB Gistel Oostende is een getalenteerde ploeg met jong talent. Een team dat zeker zal gegroeid zijn ten opzichte van vorig jaar en aldus een gevaarlijke klant. Het is ook een blij weerzien met de coach die op slechts twee jaar de kentering in mijn basketleven betekende. Smout heeft veel tegenstanders maar was voor mij een godsgeschenk. Van betekenisloze speler bij Olicsa op mijn veertiende naar kernspeler van een fantastisch team in Sint-Jan in derde nationale op mijn zestiende. We wonnen met de jeugd quasi alles. Van Ninane werd vorig jaar gewonnen na een replay, omwille van het vergeten melden op het scorebord van de voorgift van 5 punten. Een team met wel een aantal goede spelers die al jaren samenspelen. Een goede waardemeter ook, al zijn we het aan onszelf verplicht deze poule te winnen.”

“Moeilijk te voorspellen hoe onze toch wel vrij oude ploeg zal reageren op een heel lange zomerbreak. Ik hoop dat iedereen met veel enthousiasme aan het seizoen begint want op papier zijn we niet de sterkste ploeg. Moeten we eerlijk in zijn. We worden door niemand nog getipt, terwijl we in 2019 nog kampioen waren. Dit is voor mij een enorme drijfveer! Ik geloof dat we met de juiste spirit terug een zeer goed team kunnen hebben. We spelen dus voor beker en titel. Voor minder wil ik mijn tijd er niet insteken.”

“Ik combineer nog met 3X3 en dit kan wel voor wat kalenderproblemen zorgen in het eerste deel van de competitie. Naar kalender toe is op het vlak van 3X3 immers nog niet veel bekend omwille van de coronacrisis. Ik hoop dat andere teams in Top Division One hieraan wat willen meewerken omdat we met team Antwerp toch een pioniersrol trachten te vervullen. Onze resultaten zijn de enige reden dat België geplaatst is voor de olympische kwalificatietornooien. Dat is toch niet niks. Mocht België Tokio 2020 halen kan dit toch een boost voor onze sport betekenen.”

vr 12/06 15u26, door

Oxaco BBC Alle rechten voorbehouden.