Wedstrijdverslag Seniors A

Nick Celis (Oxaco) legt in zijn eentje Gembo over de knie (54-78) : “Ik leg mezelf steeds nieuwe doelen op”

In Top Division One is de derby tussen Gembo en Oxaco uitgedraaid op een onemanshow. 3x3 Lion Nick Celis (30 punten) verdeelde en heerste. Voor Borgerhout werd het de eerste seizoensnederlaag. Op geen enkel moment zat Gembo in de wedstrijd.

Van spankracht was nooit sprake in het treffen tussen Gembo en Oxaco. Nochtans had de thuisploeg de wind in de zeilen na twee knappe overwinningen op rij. Zaterdag werd Gembo evenwel van de eerste minuut overdonderd. Er stond geen maat op Team Green, dat in zijn selectie vier ex-spelers van Gembo presenteerde.

Vooral de terugkeer van De Valck, die begon meteen met een driepunter, en Van Den Hemel werd met argusogen gevolgd. Borgerhout stond perplex bij het blitzkrieg-basketbal van Oxaco: 9-27 na het eerste quarter. Celis, De Valck en Van Hoey namen de eerste 10 minuten voor hun rekening. Derby gespeeld. “Ik denk dat ik aan de rust al aan 20 punten zat. Vooral met floaters kon ik veel scoren”, zegt Nick Celis. “Net zoals vorige week kenden we een prima start. Het verloop van de wedstrijd wordt dan een stuk eenvoudiger.”

Drive Gembo-coach Tom Van den Bosch probeerde het tij nog te keren door naar een zoneverdediging te switchen. Ook dat mocht niet baten. Celis en co bleven doorgaan. Aanvallend bleef Gembo te beperkt en zocht het zijn heil in één-tegen-éénsituaties. De collegeploeg kon de wedstrijd vlot uitspelen.

Met 30 punten en 9 rebounds kroonde Nick Celis zich tot MVP van de partij. “Elke week gaat het beter en beter”, stelt Celis. “In mijn eerste match lukte ik 10 punten, vorige week in Kontich 20 en nu 30. Hoe het komt dat ik zo blijf presteren ondanks de weinige rustpauzes? Veel heeft te maken met je persoonlijke ingesteldheid. Als speler blijf ik mezelf nieuwe doelen opleggen. Is het niet in 3x3, dan wel in vijf tegen vijf. Mijn drive is nog lang niet gestild”, besluit de notaris in spe.

Bij Gembo maakten Braet en Goetgeluck hun rentree. Mollekens (hand) moet nog een weekje revalideren. Oxaco kon dan weer geen beroep doen op Bert Van De Broek (spierscheur) en Jens Hendrickx (werk).

Quarters: 9-27, 20-48, 38-66, 54-78.

Gembo: Diop 4, Rongé 4, Renier 2, Van Den Langenbergh 7, Barrie 4, Braet 4, Hubert 10, Goetgeluck 3, Jakara 2, Spoelders 10 , Vermylen 4.

Oxaco: Celis 30, Van Hoey 18, Bouckaert 2, De Meyer 3, De Valck 8, Gomes 2, Van Cleemput 6, Van Den Hemel 7, Verschueren 2.

Bron: Het Laatste Nieuws

zo 10/10 21u57, door D. Bogaerts (HLN)

Oxaco BBC Alle rechten voorbehouden.