Oxaco – Bent Schoenen Waregem

Woensdag 7/02/2018 – 20u30

Deze terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van Vlaanderen werd door Oxaco aangevat met een bonus van 8 punten. Spelers en Coach waren er van overtuigd, dat zij 100% voor winst moesten gaan om te vermijden, dat ze het deksel nog op hun neus zouden krijgen. Er was namelijk geen twijfel mogelijk, dat de #BENTBOYS, zelfs zonder hun topscorer Brecht Guillemyn hun vel duur zouden verkopen. Couch Olivier Foucart verraste al met Tim Bruyneel in de basis te droppen met verder Bart Samaey, Lars De Lepeleire, Stan Naudts en Thierry Mariën. Oxaco op zijn beurt startten met de gebruikelijke vijf, namelijk Nick, Christopher, Sam, Bert en Mark. De thuisploeg kon niet rekenen op de gekwetsten Sam en Jonas, terwijl Maarten verder werd gespaard, wegens een opgelopen verrekking in de kuit. Bart Samaey begon ijzersterk met enkele driepunters en zorgvuldig rebound werk. Bert en Nick lieten zich niet onbetuigd en de score verliep evenwichtig. Lars De Lepeleire kon enkele keren aanleggen van achter de driepuntlijn, net als Tim Bruyneel, maar hun pogingen misten doel. Deze laatste werd dan ook vervangen door scherpschutter Dave D’haens en eerstgenoemde mocht de plaats ruimen voor Arne Steinbach. Desondanks konden de collegejongens uitlopen naar 24 – 17 op het einde van het 1e kwart na nog gauw een snelle rush coast-to-coast van Nick. In het 2e kwart ontbonden eerder genoemden Arne en Dave hun duivels, geholpen door een secure Stan Naudts aan de vrije worplijn. Het verschil bleef echter netjes op het bord, omdat Sam, CP7 en Nick bleven tegenscoren. Deze laatste liep echter tegen een twijfelachtige 2e fout aan, die hij te hevig betwistte, wat resulteerde in een bijkomende technische fout + balbezit voor de kerels van de Gaverbeek. Resultaat Nick naar de bank en zes punten er bij voor de bezoekers en stand in evenwicht. CP7 kreeg ook zijn 2e fout en werd veiligheidshalve door Coach Raf naar de bank gehaald en vervangen door Greg. Stand 2e kwart 17 – 24 in het voordeel van de bezoekers. Minder balverliezen en mondje houden was de boodschap voor de 2e helft.

Ruststand: 41 – 41

Na de pauze moesten Sam, Jens, CP7, Bert en Mark er voor zorgen, dat er terug een voorsprong werd uitgebouwd, maar dat was zonder de waard in casu Waregem gerekend. Arne Steinbach bleef de driepunters aan een onwaarschijnlijke gemiddelde (6/7 – 85%) aan mekaar rijgen en Bart Samaey bleef ook rustig scoren. Gelukkig bleven Thierry Mariën en zeker ook Aaron Van Vooren de missers en balverliezen opstapelen, zodat Mark, Sam en de terug ingekomen Nick de kloof, die regelmatig met de 8 punten flirtte terug konden brengen naar 2 punten op het einde van het 3e kwart, dat eindigde op 18 – 20. De foutenlast begon echter te wegen, want ondertussen hadden Bert en CP7 ook al hun 3e fout opgelopen, mochten zij naast de gekwetste Jonas gaan plaats nemen en werden zij vervangen door Dieter en Jens. Bij het begin van het 4e kwart liepen de bezoekers terug uit, met nog 7 minuten 50 seconden te spelen was de stand gelijk over de 2 wedstrijden. Hun agressieve zone bracht de Oxaco-spelers van de wijs en er werden enkele onverantwoorde shots genomen. De aanvallende transitie verliep ook meestal te traag, zodat de grote jongens van Waregem hun posities konden innemen en hun verdedigende taken perfect konden invullen. Dieter, die normaal secuur vanachter de driepuntlijn is, miste zijn eerste poging en toen hij weer vrij kwam, prefereerde hij een ploegmaat aan te spelen. Jens versnelde een paar maal en wist zo de verdediging enkele keren te ontwrichten, echter met afwisselend succes wat de afwerking betrof. Na nog een driepunter van

Arne Steinbach, gevolgd door vrije worpen van Stan Naudts was de kloof weer zes punten, maar Nick met een driepunter en CP7 met 2 op 3 vrije worpen (fout van Dave D’Haens op een driepunter, toen hij probeerde Christopher af te blokken, wat die laatste in de 1e helft met zijn 1m85cm wel lukte op de 2m10cm grote Dave) brachten de stand bijna terug in evenwicht. Even later was het dan zover door vrije worpen van Mark 73 – 73. De ultieme bezoekende press werd rustig omzeild door de thuisploeg en de fouten stapelden zich nu op bij Waregem. Als #TEAMGREEN dan ook nog de aanvallende rebounds begon te beheersen met Sam, Mark, Nick en Bert (weer uitpakkend met een double-double 14 p – 10 reb) werd het nog een tamelijk ruime overwinning, die in feite onrecht aandoet aan het felle verweer van de bezoekers, waarbij zij enkele keren gedurende de wedstrijd konden aanspraak maken op de totaal overwinning, zelfs rekening houdend met de 8 punten bonus van Oxaco.

Eindstand: 76 – 86

Ter info: Tom Van Hoey’s operatie aan de kruisband is geslaagd. Hij was zelfs op een speciaal uitgeruste hoge ligzetel met “eigen” verpleegster(s) en ijszakjes op de wedstijd aanwezig. Chapeau!

Oxaco BBC Boechout A: Piotr Piorkowski : DNP; Nick Celis: 26 p/6 reb/3 ass/2 st/2 TO’s/8 uitgelokte fouten; Jens Hendrickx: 6 p/2 reb/1 ass/2 TO’s/2 uitgelokte fouten; Christopher Pegg: 7 p/1 reb/2 ass/1 st/1 Bl/3 TO’s/1 uitgelokte fout; Jonas Muys: gekwetst – DNP; Bert Van de Broek: 14 p/10 reb/1 ass/1 st/1 TO/5 uitgelokte fouten; Maarten Van Gelder: gekwetst – DNP; Mark De Meyer: 15 p/8 reb/4 ass/3 st/3 uitgelokte fouten; Gregory Nau: 2 reb/1 st/3 TO’s/1 uitgelokte fout; Lukas Vandenbogaert: DNP; Dieter De Hoon: 1 reb; Sam Van Hoey: 18 p/5 reb/1 ass/2 st/2 TO’s/4 uitgelokte fouten. Stats: 16/35 2 p 45%; 14/28 3 p 50%; 10/14 vw 71%; 9 off reb; 30 def reb; 16 ass; 12 st; 19 TO’s; 20 PF’s.

Bent Schoenen Waregem A: Lars De Lepeleire: 5 p/6 reb/1 st/2 TO’s/2 uitgelokte fouten; Bart Samaey: 20 p/5 reb/1 ass/3 TO’s/2 uitgelokte fouten; Arne Steinbach: 30 p/1 TO/3 uitgelokte fouten; Stan Naudts: 6 p/2 reb/3 TO’s/2 uitgelokte fouten; Brecht Guillemyn: gekwetst – DNP; Dave D’Haens: 11 p/5 reb/1 st/1 TO/1 uitgelokte fout; Tim Bruyneel: 0 p; Justin Vanbecelaere: 0 p; Thierry Mariën: 2 p/5 reb/2 TO’s/2 uitgelokte fouten; Aaron Van Vooren: 2 p/2 reb/1 TO. Stats: 15/32 2p 46%; 11/24 3p 45%; 13/18 vw 72%; 5 off reb; 21 def reb; 3 st; 14 TO’s; 24 PF’s

Uw verslaggever op Sneppenbos, Vremde.