Doelstellingen van de club

De missie

De vereniging Oxaco BBC VZW stelt zich een 3-ledige missie tot doel:

 • Sportief:

  Jongeren uit alle leeftijdscategorieën de kans bieden om de basketsport aan te leren en te beoefenen; deze jongeren opleiden, stimuleren en motiveren om als volwassen spelers voor de seniorploegen van Oxaco BBC aan te treden. Oxaco biedt jongeren een van de allerbeste jeugdopleiding in Vlaanderen en de beste in Antwerpen.

 • Pedagogisch:

  De baskettechnische opleiding en competitie organiseren en verzorgen in een geest van respect en fairplay. De betrokkenheid van spelers, bestuursleden en ouders zoveel mogelijk stimuleren. Een winners mentaliteit ontwikkelen die niet fanatiek maar gezond is: basket = vrije tijd = amusement.

 • Sociaal:

  Voor zowel de actieve als de ex-leden van de club, een platform bieden waar sociale en extrasportieve contacten gestimuleerd en georganiseerd kunnen worden, op basis van de normen en waarden die de club eigen zijn.

Zoals u uit de missie kunt opmaken is het onze bedoeling om zelf spelers op te leiden voor onze seniorploegen. Wij rekruteren jonge kinderen – die nog geen ervaring hebben met basketbal – in samenwerking met een aantal scholen en leren ze basketbal spelen onder de deskundige leiding van een team uitgelezen coaches. De jeugdopleiding duurt ongeveer 16 jaar (van kleuter tot senior).Daarna (sommigen al vroeger) kunnen de spelers terecht in één van onze drie seniorploegen:

 • Oxaco A: de beste spelers die de club heeft kunnen opleiden
 • Oxaco B: de aankomende jeugd die ervaring wil opdoen bij de seniors
 • Oxaco C: een recreatief team voor basketliefhebbers

Oxaco BBC Alle rechten voorbehouden.