BEKER VAN VLAANDEREN: NIPT VERLIES IN WAREGEM, OXACO UITGESCHAKELD

BEKER VAN VLAANDEREN: WAREGEM – OXACO

In de 1e helft hield #TEAMGREEN bijna altijd de leiding, maar met een zeer klein verschil (23 – 24 na 1e kwart, 46 – 49 aan de rust). In de 2e helft zakte het afwerkingspercentage van de collegejongens gevoelig van achter de driepuntlijn (2/7 tegenover 8/16 voor de rust), terwijl de thuisploeg aan een onwaarschijnlijk percentage bleef binnenknallen (7/14 na rust ten opzichte van 9/15 ervoor). Dit had uiteraard ook met de verdedigende intensiteit te maken en het feit, dat de bezoekers zo beperkt waren qua rotatiemogelijkheden door de vele kwetsuren. Spijtig genoeg betreurden we nog het bijkomend uitvallen bij het wederoptreden van Jens, die hoogstwaarschijnlijk de enkelbanden zwaar heeft verstuikt. Verder nieuws volgt, maar we wensen hem in ieder geval een spoedig algeheel herstel toe.

Desondanks hadden we bij 79 – 79 balbezit met nog minder dan een minuut te spelen, maar we lieten na te scoren, wat Waregem aan de overkant wel deed. De mogelijkheid tot verlengingen of alsnog te winnen met een driepunter lieten we ook onbenut, zodat we een spijtige nederlaag dienden te incasseren.

Waregem:

Spaens  19; Steinbach 27; Van Vooren 10; Van Steenkiste 2; Samaey 6; Feyens 0; Vanthournout 3; Bruyneel 9; Enobakhare 5.

Oxaco:

Thibaut 7; Alexander 0; Christopher 16; Bert 11; Joppe 6; Mark 6; Gregory 18; Yannick 10; Senne 0.

Attachment