BEKER VAN BELGIE: OXACO WINT EN GAAT DOOR

Beker van België

Oxaco BBC – Antwerp Giants II

Zaterdag 31/09/2019 – 20u45

De Xaverianen wisten wat hun te doen stond in deze derby om een ronde verder te bekeren, want in de heenmatch waren ze de mindere van de jeugdbrigade van de Giants geweest met 10 punten verschil. Hoewel dat er toen verzachtende omstandigheden te noteren waren, wegens de vele gekwetsten bij #TEAMGREEN. Nu waren het de bezoekers, die 2 van hun sterkhouders dienden te missen namelijk Bastiaan Van den Eynde en Niels De Ridder aangezien zij met de Giants 1 het tornooi in Bourg-en-Bresse dienden te betwisten. Desondanks starten de rood-witten het sterkst en wisten via 4 – 11 een 13 – 20 stand op het einde van het 1e kwart te realiseren. Een 1e kwart, waar zowel Sam Van Hoey (met een voetbreuk) als Imad Anwoir (met enkelkwetsuur) uitvielen voor Oxaco en de reeds uitgebreide ziekenboeg (Jens Hendrickx, Arno Mollekens en Vince Van Cleemput) vervoegden. In het 2e kwart werd er door de jongens van Caoach Eddy Faus nog een tandje bijgestoken in verdediging, wat tot vele balverliezen bij de bezoekers leidde. Bovendien werden beide ploegen getroffen door foutenlast, maar had de thuisploeg met Mark De Meyer en Greg Nau toch beduidend meer scorend vermogen, dan wat Coach Randy Oveneke als invallers kon bezigen. Bovendien kregen we dan nog even een Masterclass driepunt-shooting te zien met zowel step-backs, pull-ups als catch & shoot van CP7. Met een snelle 5 op 5 slaagde hij er mee in om ei-zo-na de twintiger verschil bij de rust op het scorebord te plaatsen. Kwart 2 werd gewonnen met 35 – 9.

Ruststand: 48 – 29.

Na de rust nam de thuisploeg de beste start (maximum voorsprong van 26 punten), ondanks dat Coach Randy Oveneke de verdediging had aangepast, zodat CP7 geen shotkansen meer kon krijgen. Bert Van de Broek (double-double) en vooral Joppe Bouckaert namen echter de scorende rol over en toen Mark De Meyer de met fouten geplaagde Yannick Schoepen kwam vervangen en buiten 3 vrije worpen geen shot miste, was de wedstrijd gespeeld. Het 3e kwart eindigde op 16 – 12. Ook de Oxaco- youngsters Senne Wuyts en Alexander Gomes kregen nog ruim spelgelegenheid wegens enerzijds de foutenlast en anderzijds de kwetsuren en kweten zich uitstekend van hun taak. In het 4e kwart probeerde de bezoekende Coach nog met een full-court press de bakens te verzetten en de kloof terug tot onder de 10 punten te brengen, maar de thuisploeg omzeilde de press meermaals en kwam enkele malen tot makkelijke scores, ook omdat ze borden beheersten. Het 4e kwart eindigde op 16 – 23.

Eindstand: 80 – 64..

Oxaco BBC Boechout A:

Alexander Gomes: 2 p/4 reb; Imad Anwoir: 0 p; Christopher Pegg: 18 p/3 reb; Senne Wuyts: 0 p; Bert Van de Broek: 10 p/3 reb; Maarten Van Gelder: DNP – CD; Mark De Meyer: 19 p/5 reb; Gregory Nau: 12 p/4 reb; Joppe Bouckaert: 18 p/4 reb; Yannick Schoepen: 1 p/11 reb; Sam Van Hoey: 0 p.

Antwerp Giants II:

Quinten Van Eupen: DNP- CD; Lenny Coppens 12 p; Jordy Janssens: 5 p; Laurens Spillemaeckers: 3 p; Witze Goormans: 0 p; Thijs De Ridder: 2 p; Mathias Offeciers: 2 p; 13 Vincent Peeters: 15 p;

Xander Vermeulen: DNP- CD; Caspar Augustijnen: 3 p/5 reb; Merino Navarette: 0 p; Seppe Willems:18 p/5 reb.

Uw verslaggever op Sneppenbos, Vremde – Boechout.